La Riccia
The Riccia belongs to the short pasta family. Thanks to its particular shape it is used in the most elaborate and imaginative recipes, such as those of Sicilian cuisine.
Try it with pistachio pesto and prawns.
Who we are
Pasta Porreca is a part of “Monteserico” business group, named in honor of the castle, an outpost of this frontier land.
RECIPES
La Riccia with rabbit
The recipe presented by Maria Grazia Cucinotta in the program L’ingrediente perfetto on La7, created together with the chef Flavio Biondo.
The territory
Figlia di una terra millenaria, un tempo unita sotto l’egida dell’Imperatore Federico II di Svevia, conosciuto ovunque come lo Stupor Mundi e il Puer Apuliae, adesso di confine tra la tradizione della Lucania (internazionalmente riconosciuta anche per Matera, Capitale Europea 2019 della Cultura) e la vocazione al nuovo della Puglia, tra le regioni italiane più apprezzate negli ultimi anni, dai turisti di tutto il mondo.
Subscribe to our Newsletter
YOU WILL IMMEDIATELY RECEIVE A 10% DISCOUNT COUPON
Always stay informed about our promotions